Testen op corona

Je kunt een online sneltest afspraak plannen om erachter te komen of je positief bent op dit virus. Dit gaat vrij eenvoudig en is ook mogelijk op locatie. Maar daarnaast is het vaak ook zo gepiept. Dit omdat je een vaste afspraak hebt en niet hoeft te wachten. Voor bedrijven is dit wellicht ook interessant. Zo kun je alle medewerkers bij wijze van spreken op dezelfde dag testen. En dat resulteert in heel wat minder vrije dagen. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om een corona thuistest te doen. Deze zijn vrij eenvoudig te begrijpen wanneer je de instructies volgt. Het testresultaat heb je dan binnen 30 – 60 minuten. Dat is veel sneller dan de teststraat van de GGD.

Bescherming tijdens corona

Om je te beschermen kun je nobraa nitril handschoenen dragen. Deze zorgen ervoor dat alles wat je aanraakt niet op je lichaam komt. Ze zijn handig aan te trekken en bieden een stevige bescherming. Daarnaast zul je op veel plekken nog een mondkapje moeten dragen. Deze verkopen ze daar ook in verschillende kwaliteit. Je doet het niet alleen om jezelf te beschermen maar ook de kwetsbare in onze samenleving. Ook zou je kunnen overwegen om desinfectiegel te kopen. Deze kun je in bijna elke winkel en online krijgen. Niet op alle locaties staat dit ter beschikking. En om extra zekerheid te hebben is dit een handig middeltje wat je zo in je tas stopt.

Wat te doen als je toch positief bent?

Als je positief getest bent moet je contact opnemen met de GGD teststraat. Zij zullen een uitgebreidere test met je gaan doen. Als deze ook positief blijkt te zijn dan zal de huisarts stappen ondernemen. Het is belangrijk om met niemand meer in aanraking te komen. Maar ook dien je iedereen te informeren die je de afgelopen 14 dagen hebt gezien. Zij kunnen namelijk ook besmet zijn of de oorzaak van jouw besmetting. Verder is het belangrijk om je gezondheid goed in de gaten te houden. Wanneer je achteruit gaat kan het snel gaan. Bij de kleinste veranderingen vragen de meeste artsen al om te bellen. Zo kunnen ze je het beste in de gaten houden en besluiten of je naar het ziekenhuis moet of niet.

Wat kan je omgeving doen?

Het is belangrijk dat je tenminste 5 dagen thuis blijft. Wanneer je dan 24 uur geen klachten meer hebt kun je jezelf opnieuw laten testen. Zolang je ziek bent kun je het beste niet meer in contact komen met andere gezinsleden. Dit om te voorkomen dat zij ook besmet raken. Vrienden en familie kunnen wel eten of drinken bij je langs brengen. Het is wel belangrijk dat je eventueel met chloor en handschoenen de spullen reinigt voor je ze terug geeft. Dit om te voorkomen dat het virus nog op de voorwerpen zit. Bellen en appen mag je nog wel altijd doen. Dit voorkomt eenzaamheid!