Sportkleding

Sportkleding moet natuurlijk in de eerste plaats functioneel zijn, maar dat wil niet zeggen dat het ook qua uiterlijk geen punten kan scoren. Trefwoord: athleisure-stijl. SportScheck-auteur Kathi nam de sportmodetrends voor deze zomer onder de loep. Trends komen en gaan. Maar waar komen trends eigenlijk vandaan? Mode, zo niet alleen oppervlakkig bekeken, is altijd een spiegel van de samenleving geweest. Trends ontstaan ​​niet bij toeval, maar als reactie op de huidige tijdgeest.

Sportmode 2021

Het is dan ook geen toeval dat het “Pantone Colour Institute” – ’s werelds toonaangevende trendonderzoeksinstituut – koos voor een helder koraalrood genaamd “Living Coral” als trendkleur voor 2021: in een tijd waarin “Earth Overshoot Day” heel duidelijk lijkt voor us Eyes leidt ertoe hoe onverantwoord we omgaan met de hulpbronnen van onze aarde, onderwerpen als natuur en duurzaamheid komen steeds meer naar voren. Dus ook in de mode. Het Pantone-persbericht over de kleur van het jaar zei: “De natuur geeft ons energie – en net zoals koraalriffen het zeeleven dienen als een bron van voedsel en toevlucht, geeft het sterke, maar subtiele Living Coral ons warmte zodat we kunnen voelen comfortabele en bewegende Elan door onze constant veranderende omgeving. ” Dus de sportmodetrends in lente / zomer 2021? Patronen geïnspireerd op de natuur, zoals bladeren of bloemen. New Age patronen zoals batik – de ambachtelijke methode om textiel te verven oorspronkelijk uit Indonesië – en last but not least: de vrolijke, levensbevestigende trendkleur “Living Coral”!

De levendige patronen kunnen op twee manieren worden gestyled: Of je gaat all-in en combineert patroon tot patroon. Het is belangrijk dat het patroon één en hetzelfde is, of dat de prints op zijn minst gelijk of harmonieus met elkaar zijn. Als dit allemaal letterlijk een beetje te kleurrijk voor je is, speel dan op zeker en style een eenkleurig stuk voor je patroon met een patroon!