Slimme sloten voor de huiseigenaar van de 21e eeuw

Bent u wel eens met vrienden uit eten of naar de film geweest en heeft u zich afgevraagd of u uw deur wel op slot had gedaan? Misschien lag u al in uw bed in slaap te vallen, maar werd u plotseling wakker en vroeg u zich af of u uw deur wel op slot had gedaan. Bent u ooit uw sleutels kwijtgeraakt of zijn ze gestolen en moest u uw sloten vervangen? Misschien heeft u net als vele anderen wel eens meegemaakt dat de deur op slot was, u buiten was en de deur dichtsloeg; waardoor u uw huis niet meer uitkwam. Misschien moest u inbreken in uw eigen huis, of wachten op iemand met een extra set sleutels om u binnen te laten. Als bovenstaande scenario’s zijn gebeurd of nog steeds kunnen gebeuren, dan leeft u in het verleden waar sleutels belangrijk waren.

Slimme sloten

Dankzij nieuwe technologie kunnen we tegenwoordig meer controle hebben over de ingangen van ons huis. Door slimme sloten zijn er geen sleutels meer nodig. De sloten worden volledig van stroom voorzien met een draaischijf die bereikbaar is met een smartphone. In wezen betekent dit dat u, waar u ook bent, toegang hebt tot uw huis zolang u internet hebt. U kunt in bed liggen en alle deuren in uw huis vergrendelen of ontgrendelen, u kunt uit eten zijn en denken: is mijn deur op slot? U kunt uw deur op slot doen door gewoon uw telefoon te pakken en een commando te geven. Nog beter, u kunt de deur altijd op slot doen en alleen degenen die naar binnen kunnen, moeten een code hebben, of iemand in huis moet de deur openen of ontgrendelen met de opener of uw telefoon.

In wezen hebt u meer controle en alleen u kunt codes aan mensen geven om het huis binnen te komen. Ze kunnen niet worden gedupliceerd en als mensen de code leren, verandert u gewoon de code. Met het slimme slot kunt u zelfs uw telefoon programmeren om u te waarschuwen wanneer mensen het huis betreden. Als u verschillende codes aan mensen geeft, zoals uw kinderen, kunt u in de gaten houden wanneer ze uw huis binnenkomen, vanuit de slaapkamer of zelfs als u op uw werk bent. In wezen neemt dit systeem u mee uit het verleden en recht in de toekomst van technologie.

Het slimme slot biedt ook extra veiligheid, naast het vergrendelen van alle deuren en het bewaken van het huis. Er bestaat een techniek die bekend staat als “lock bump”, een speciale sleutel die kan worden gebruikt in nachtschootvergrendelingen om de deur te openen. Met het slimme slotsysteem zijn er geen sleutels nodig en is “lock bump” niet mogelijk, waardoor uw huis nog beter beveiligd is tegen indringers.

Slotenmaker.mobi – sleutelmaker uit Groningen