Permanente ontharing met laser?

Na het ervaringsrapport over de laser voor benen ontharen vandaag het behandelrapport. Dit keer draait het allemaal om permanente ontharing met laser. Waar gaat deze behandeling precies over, hoe het werkt en alle informatie die u moet weten, ik vertel het u nu.

Mijn ervaringen met laserontharing

Naast scheren en epileren heb ik haarverwijdering al getest met IPL, maar dit levert maar heel langzaam zichtbare resultaten op. En aangezien ik een erg ongeduldig persoon ben, was de laserbehandeling voor permanente ontharing precies goed voor mij! Haarverwijdering door middel van diodelasers is momenteel de meest moderne en effectieve manier om benen, bikinilijn, rug en dergelijke haarvrij te maken. Christian en ik hebben een lange weg afgelegd richting ons haarvrij project en vandaag, na 3 succesvolle behandelingen, wil ik mijn eerste ervaringen met jullie delen.

Hoe werkt de behandeling met de diodelaser?

De diodelaser is een zeer zachte laser die snel grote gebieden zoals benen of rug kan behandelen. De laserstraal dringt het weefsel binnen en de thermische reactie vernietigt de haarwortel. De huid blijft volledig onaangeroerd en gespaard. Aangezien deze foto-epilatie echter alleen het haar bereikt in de huidige groeifasen, zijn verschillende behandelingen nodig, aangezien nooit alle haren tegelijkertijd groeien. Het grote voordeel van laserontharing is dat het van elke huidskleur verwijderd kan worden.
Welke delen van het lichaam kunnen worden behandeld met de diodelaser?
Ik koos voor een laserbehandeling van mijn benen, oksels en bikinilijn. Met Christian kun je de hele buik- en borststreek laseren, en individuele delen van de rug worden ook haarvrij gemaakt. Ik zou willen benadrukken dat laserbehandelingen niet mogelijk zijn op een tatoeage. Christian heeft onder andere een hele grote tatoeage op de buik en borststreek en deze wordt tijdens de behandeling afgedekt. Ook grotere moedervlekken moeten vooraf door de schoonheidsspecialiste worden afgedekt.
Of je nu de baard van je vrouwen wilt laten laseren, je bovenlip en kin haarvrij wilt, of je kiest voor de intieme zone en billen – er is eigenlijk geen plek die niet behandeld kan worden met de ontharingslaser. Een consult zal echter meer gedetailleerde informatie opleveren!

Waar moet ik op letten voordat ik laserhaar verwijder?

Het is vooral belangrijk om vóór de behandeling grondig te scheren. Dit doe je het beste de dag voor de laserbehandeling zodat de huid niet geïrriteerd raakt. Overigens: de laser werkt alleen op haarwortels die nog in de huid zitten. Daarom mag u een paar weken voor de behandeling uw haar niet epileren of plukken.

Hoe lang duurt het verwijderen van laserhaar?

Dat hangt natuurlijk helemaal af van de te behandelen gebieden. Over het algemeen kan ik bevestigen dat het verwijderen van het haar erg snel is. U kunt dus tijdens uw lunchpauze ook een schoonheidsomleiding maken naar de cosmeticastudio. Je kunt ongeveer 10 minuten verwachten voor de oksels en bikinilijn. Benen duren, afhankelijk van hun omtrek (ik bedoel onderbenen en / of dijen), gemiddeld 15-20 minuten.
Al met al duurt een complete behandeling (oksels, bikinilijn, benen gelaserd) voor mij ongeveer 25 minuten. Laserontharing zelf is echt heel snel gedaan. Het voorbereiden en nabewerken van de huid kost bijna meer tijd!

Hoeveel laserbehandelingen zijn er nodig?

De laserbehandelingen moeten gemiddeld 5-7 keer worden uitgevoerd. Dat hangt helemaal af van je eigen haargroei en de te behandelen gebieden. De behandeling wordt ongeveer elke 4-6 weken herhaald. Hoeveel sessies er nodig zijn voor een volledige ontharing, hangt af van het lichaamsgebied en het huidtype. Om er zeker van te zijn dat je echt haarvrij blijft (trefwoord hormonale veranderingen) is één sessie meer per jaar over het algemeen voldoende.

Is haarverwijdering met een diodelaser pijnlijk?

Haarverwijdering met de diodelaser is vrij pijnloos. Voorafgaand aan de behandeling wordt een verkoelende gel aangebracht, waardoor de laser zachter over de huid glijdt. Men voelt een ietwat warm gevoel dat in benige gebieden intenser wordt gevoeld dan in andere. Hoe hoger het niveau van de laser is ingesteld, hoe warmer het echter kan aanvoelen. Maar dit alles kan worden verdragen, omdat de laser de huid maar een paar seconden aanraakt.
Je moet echter echt voorzichtig zijn om je goed te scheren. Met kleine stoppels of slordig geschoren gebieden kan het trillen. Maar zelfs als het trekt, is de behandeling met de laser zelf, zoals eerder vermeld, zeer snel gedaan. De volgende crème kalmeert de huid, voorkomt irritaties en maakt deze lekker zacht. Meer informatie over de behandeling vind je aan het einde van mijn beauty post in de persoonlijke conclusie.

Waar moet ik op letten na laserontharing?

Na laser ontharing moet erop worden gelet dat direct zonlicht wordt vermeden. Bezoeken aan het solarium zijn ook taboe! Daarom zijn laserbehandelingen naar mijn mening meer ideaal voor een haarvrij leven in de lente, herfst en winter. In de zomermaanden nemen Christian en ik een behandelingspauze van 8 weken, waarna we doorgaan met het reguliere tarief van 4-6 weken.

Wat kost laserontharing?

Nogmaals, het hangt natuurlijk af van het te laseren gebied en de respectieve cosmeticastudio. Laser-oksels kosten ongeveer 95 euro. Wil je je bikinilijn laten laseren, dan mag je rond de 105 euro rekenen. Een volledige laserontharing van de benen wordt geraamd op ongeveer 290 euro. Dat klinkt op het eerste gezicht misschien veel, maar bedenk eens wat je anders jaar in jaar uit zou besteden aan scheerproducten, epileerapparaten en dergelijke. Deze behandeling is het zeker waard. En bovenal belooft de diodelaser een haarvrij leven!