Micro-Wedding – 5 voordelen van een kleine en elegante bruiloft

Mini- of microbruiloften zijn helemaal in 2020. Dit jaar ligt de focus vooral op minimalistische en persoonlijke huwelijksfeesten. Veel bruidsparen geven de voorkeur aan een microbruiloft boven een pompeuze bruiloft. In deze post hebben we 5 voordelen van microbruiloften voor je samengevat!

1) De organisatie

Bij een microbruiloft hoef je niet af te zien van kwaliteit, het gaat meer om het creëren van mooie en intieme momenten. Een microbruiloft bespaart niet alleen geld maar ook tijd en zenuwen, de viering vindt op kleine schaal stressvrij plaats. De microbruiloft is een heel bijzondere en unieke trouwstijl die zijn eigen charme heeft. Deze trouwstijl is perfect voor stellen die een kleine maar feestelijke bruiloft willen vieren.

2) De gastenlijst

Naast het huwelijksfeest is ook de gastenlijst voor een mini- of microbruiloft klein. Meestal worden tussen de 10 en 20 mensen uitgenodigd. Alleen de naaste familieleden en dierbare vrienden zijn er op de grote dag, waardoor het feest nog intiemer wordt en je de tijd veel bewuster met je gasten kunt doorbrengen.

3) Locatie en decoratie

Een microbruiloft gaat niet over het stiekem trouwen voor twee op een afgelegen locatie zoals een “schaking bruiloft”, integendeel. Dankzij het kleine huwelijksfeest kunnen bijzonder extravagante locaties worden gekozen voor het feest, wat voor meerdere gasten onbetaalbaar zou zijn geweest. Een wildromantische microtuinhuwelijk is ook ideaal. De financiële druk is weg en er zijn geen grenzen aan uw verbeelding. Omdat u met een klein huwelijksfeest veel geld bespaart, kunt u uzelf met de huwelijksdecoratie trakteren op het ene of het andere luxe item. Wat dacht je van een prachtig boeket van een luxe bloemist of een unieke bruidstaart van een ster banketbakker? Een huwelijksfeest in een kleine groep heeft veel voordelen en is zeker minder stressvol dan een groots feest.

4) “Alles is mogelijk”

Het motto van Micro-Wedding is: “Alles is mogelijk!”. Jij bepaalt als bruid en bruidegom samen hoe het feest eruit moet zien en hoeveel je eraan wilt besteden. Maak van tevoren duidelijk welke tradities echt belangrijk voor je zijn. Een groot voordeel van de microbruiloft is dat uw voorkeuren en prioriteiten eenvoudig en ongecompliceerd kunnen worden geïmplementeerd.

5) Kleding

Bij een microbruiloft beslissen de bruid en bruidegom wat ze willen dragen en waarin ze zich prettig voelen. Of het nu een wit broekpak voor de bruid is, of een kleurrijk Hawaiiaans overhemd voor de bruidegom, het belangrijkste is dat je trouw blijft aan jezelf. De dresscode voor een mini-bruiloft is meestal niet zo streng. Als u een kledingvoorschrift heeft voor uw kleine bruiloft, informeer uw gasten dan tijdig.

Extra tip

De ringen kun je natuurlijk niet in het klein kopen, en ondanks een kleine bruiloft heb je wel recht op hele mooie ringen, neem daaromeens een kijkje op de website van 123gold.