Lees hier alles wat je moet weten over functionele geneeskunde

Heb je last van chronische vermoeidheid, chronische stress of kamp je met andere problemen? En merk je dat je bij de reguliere zorg je niet goed vooruitbrengt? Wellicht is functionele geneeskunde wel iets voor jou! In deze blog leggen wij jou alles uit wat je moet weten over dit type geneeskunde en of het interessant voor jou is. Lees snel verder voor meer informatie. 

Wat is functionele geneeskunde? 

Functionele geneeskunde is een medische benadering die zich richt op de onderliggende oorzaken van de gezondheid van een pati├źnt, in plaats van alleen de symptomen te behandelen. Het is een ge├»ndividualiseerde gezondheidszorg die kijkt naar de hele persoon, rekening houdend met levensstijl en omgevingsfactoren, genetica en andere elementen van hun algemene welzijn. Er wordt dus vooral gekeken naar de kern van het probleem.  

Laboratoriumonderzoek 

Deze geneeskundige aanpak wordt voornamelijk gedaan op basis van laboratoriumonderzoek. Met behulp van deze data kan er gezocht worden naar een bepaalde oorzaak van klachten die voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het onderzoeken van darmflora, status van de intracellulaire vitaminen en mineralen, maar ook je ijzervoorraad in je lichaam. Wanneer de resultaten geanalyseerd zijn en de problemen in kaart zijn gebracht zijn er voedingsdeskundigen die je voedingsadvies geven. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat veel klachten ontstaan door bepaalde voedingsintoleranties.  

Behandelen van lastige klachten 

Het kan voorkomen dat voor sommige gezondheidsklachten geen oplossing lijkt te zijn. Het voordeel aan functionele geneeskunde is dat het net even wat verder kijkt om mensen naar een gezonder leven te helpen. Neem bijvoorbeeld het bedrijf Newmedix, zij zijn gespecialiseerd in het aanpakken van bijvoorbeeld: chronische vermoeidheid, chronische darmproblemen, maar ook het behandelen van fibromyalgie symptomen. Bovendien als je ooit het coronavirus hebt gehad en langer dan drie maanden na de infectie nog last hebt van klachten, kun je hiervoor behandeld om de symptomen te verminderen. Overleg dit uiteraard altijd met je arts wat je opties zijn. Klik hier voor meer informatie betreft een long covid behandeling

Merk je dat je al een tijdje rondloopt met klachten en ben je nieuwsgierig of functionele geneeskunde interessant voor je kan zijn? Neem dan een kijkje op de website van Newmedix voor meer informatie.