Ons huis, we kunnen het op allerlei verschillende manieren verwarmen. De meest bekende manieren zijn toch wel de welbekende verwarmingselementen, die doorgaans onder het raam worden geplaatst of vloerverwarming. Dit zijn buizen, die in je betonnen vloer worden gefreesd, waar vervolgens de uiteindelijke vloer overheen wordt gelegd. Beide vormen hebben één ding gemeen; Ze verwarmen beide op basis van warm water. Maar wist jij, dat jij je huis of andere ruimte ook kunt verwarmen door middel van één of meerdere infrarood panelen? Doordat het gebruik van fossiele brandstoffen steeds meer onder druk komen te staan, wint deze manier van verwarmen steeds meer aan populariteit. Ze zijn dus niet alleen ontzettend stijlvol, maar ook nog eens een stuk beter voor het milieu.
Hoe werkt het?
Wanneer jij ervoor kiest je huis te verwarmen met een infrarood paneel, dan gebeurt dit doormiddel van infraroodstraling. In principe is aan deze manier van verwarmen niet veel anders dan wanneer je ze vergelijkt met bijvoorbeeld zonnestralen. Het geeft een comfortabel gevoel en is in tegenstelling tot te veel zon niet schadelijk. Het infrarood paneel wordt in je kamer geplaatst en straalt warmte uit. Deze warmte wordt door alle verschillende objecten in je woonkamer opgepikt en die stralen die vervolgens verder uit. Op deze manier, wordt net als bij vloerverwarming je ruimte geleidelijk en verdeeld opgewarmd.
Verschillende soorten infrarood panelen
Je vraagt je misschien af hoe zo’n infrarood paneel er nu daadwerkelijk uitziet? Waar een verwarmingselement vaak wit, grijs of zwart is. Kun je bij een infrarood paneel helemaal zelf bepalen hoe deze eruit ziet. Je kunt kiezen voor een wit paneel, grijs paneel of zwart paneel. Niet helemaal jouw smaak? Geen probleem! Je kunt namelijk ook je volledig eigen design kiezen. Wat dacht je van een te gek schilderij van je favoriete omgeving? Infrarood paneel in de badkamer? Wat dacht je van een design spiegel met verlichting? Zo sla je direct twee vliegen in één klap! De afmeting, die wordt bepaald aan de hand van de op te warmen ruimte. Zo kun je ook kiezen voor meerdere panelen, wanneer één paneel qua formaat te groot wordt.