Hoe werkt een liposuctie

Werk jij je al tijden in het zweet om dat laatste beetje vet te kunnen verbranden, maar lukt je dit niet? Dan is wellicht liposuctie het laatste redmiddel. Wel is het goed om te weten, dat het niet is om af te vallen, maar enkel en alleen om ervoor te zorgen dat je op bepaalde plekken vet kunt verwijderen. Om je een idee te geven hoe het in z’n werk gaat, hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet en leggen we je verder uit hoe een liposuctie nu eigenlijk in z’n werk gaat. Dus loop jij al een tijdje met het idee om een liposuctie te laten uitvoeren, dan is het goed om eerst onderstaande goed door te lezen.

Wanneer laat je een liposuctie uitvoeren?

Het moment om te bepalen waarop je een liposuctie uit laat voeren, is vaak in samenspraak met een arts en ook een eventuele diëtist. De voornaamste reden waarom jij een liposuctie zou kunnen laten uitvoeren, is doordat je bijvoorbeeld vet hebt op plaatsen waar je het ondanks al het harde werk gewoon niet van af komt. Voornamelijk plekken zoals de heupen de buik is vaak een probleemgebied, waarbij het lastig is om het vet te kunnen verbranden.

Hoe gaat het in z’n werk?

Wanneer je uiteindelijk tot het besluit bent gekomen om een liposuctie te laten uitvoeren, zal je in eerste instantie een intake hebben met een arts. Samen met de arts wordt er dan gekeken wat je exact zou willen en nog belangrijker, of dit ook tot de mogelijkheden behoort. Vervolgens wordt er dan gekeken wanneer de ingreep kan worden uitgevoerd, zodat je je hier zowel mentaal als ook lichamelijk op kunt voorbereiden. Het is namelijk van belang, dat wanneer je rookt, je hier enkele weken van te voren mee dient te stoppen.

De dag van de behandeling

Op de dag dat je daadwerkelijk de behandeling in gaat, zal er worden uitgetekend welk gebied er daadwerkelijk onder handen zal worden genomen. Als dit is gebeurt, dan zal je worden verdoofd. Dit kan zowel een plaatselijke verdoving zijn, maar ook een algehele narcose behoort tot de mogelijkheden. Vooral wanneer het een relatief groot gebied betreft, dan is het voor de hand liggend dat er wordt gekozen voor een algehele narcose. Nadat het hele proces is afgerond, dien je meestal een nachtje ter observatie te moeten blijven. De volgende dag mag je weer naar huis en kun je weer rustig beginnen met bewegen.