Hoe werkt een elektrische boiler?

De boiler, je kent ze vast wel dat ontzettende grote, vaak rode bolvormige object wat naast de ketel hangt. Wat is het nu eigenlijk en is het nog wel van deze tijd? De welbekende boiler, zoals deze in de meeste huishoudens is terug te vinden, wordt ook wel het ‘expansievat’ genoemd. In principe is dit niets meer dan een vat, wat gevuld is met water. Dit zorgt ervoor, dat je badkamer en keuken is voorzien van verwarmd water. De CV-ketel staat hier los van, deze is voor het verwarmen van je verwarming. De boiler, heeft een bepaalde capaciteit, die ervoor zorgt dat jij, wanneer je gaat douchen, direct kunt beschikken over warm water. Wel zo fijn, dat je niet hoeft te wachten voordat je eindelijk onder een warme douche kunt staan. Er zijn ook elektrische boilers om de gehele woning mee te verwarmen. Boiler 80 liter aanschaffen? Informeer naar de mogelijkheden bij Elektrische-boilers.nl

Elektrische boiler

Wanneer je opzoek gaat naar een boiler, dan kom je allerlei verschillende termen tegen. Eén van de meest bekende termen, is de ‘Close-in boiler’. Dit is een boiler, die werkt op elektriciteit en doorgaans wordt geplaats in de badkamer of keuken. Deze boiler, is in tegenstelling tot de enorme rond rode variant een stuk kleiner en wit van kleur. Deze boiler wordt vaak als het gaat om de keuken, vlak bij de kraan in het keukenkastje geplaatst. Zo kun je direct gebruik maken van water dat op de juiste temperatuur is. Deze elektrische boiler is verkrijgbaar in verschillende groottes, maar doorgaans is een boiler van 10 liter ruimschoots voldoende. Bijkomend voordeel, is dat je door de korte afstand geen last hebt van verspilling, door afgekoeld water in de leiding en direct kunt beschikken over water op de juiste temperatuur. Niet alleen handig, maar ook nog eens goed voor het milieu.

Klassieke boiler

Eén van de grootste nadelen aan de klassieke boiler, is dat je ineens geen warm water meer tot je beschikking hebt. Je hebt het vast wel eens meegemaakt, dat je rustig staat te douchen en er ineens alleen nog koud water uit de douchekop komt. Niet zo gek, want de klassieke boiler, heeft maar een bepaalde capaciteit warmwater voorraad. Zorg er dus voor, dat je niet te lang doucht, want het is niet goed voor met milieu, maar ook niet heel prettig voor degene die na jouw aan de beurt is.