Healing – zeg het met kristallen

Healing is een parapluterm. Er zijn veel manieren om herstel, genezing of bevordering van welzijn te bewerkstelligen. Dat kan ook nog eens op diverse niveaus:

• Fysiek

• Emotioneel

• Mentaal

• Spiritueel

Healing doe je door onder andere medische behandelingen toe te passen of het te zoeken in alternatieve geneeswijzen. Je kunt emotioneel ondersteunen maar ook werken met spirituele praktijken. Doel is altijd om je evenwicht en gezondheid te herstellen. Want het helpt je fysiek sterker te worden, emotioneel goed in je vel te zitten, mentale helderheid te bereiken en natuurlijk spiritueel te groeien.

Healing bevordert je welzijn

Er zijn minstens tien belangrijke vormen van herstel die je kunt toepassen. Zo is er de energie variant die onder andere bekend staat als Reiki, Qigong of Therapeutic Touch. Wat een healer hier doet is verstoringen in de energiestromen weghalen; zodat het lichaam alsnog geen beginnende ziekte verder laat ontwikkelen. Ook is er sound-healing. Hier wordt gebruik gemaakt van klank en trilling om genezing te bevorderen. Dat kan met je eigen stem, maar ook met klankschalen en gongs. Het gaat om het opwekken van resonanties. Naast spirituele en holistische varianten is er dan ook nog de kristal-healing.

Healing met kristallen en edelstenen

Kristal-healing is een eeuwenoude variant die de energieën van edelstenen en kristallen benut om op het individu in te werken. Het is een alternatieve geneeswijze waarbij je kristallen gebruikt om energetisch evenwicht in het lichaam te krijgen. Het idee achter de kristal-healing is dat kristallen hun eigen unieke trillingen hebben die in kunnen spelen op de energievelden van het lichaam. Die fysieke energievelden worden vaak als chakra’s aangeduid. Al in het oude India en in het oude Egypte werd deze tak gebruikt. Geen wonder dat ze ook werden benut in de traditionele geneeskunde van die landen. Met kristallen kun je stress verminderen, pijn draagbaar maken, intenties versterken en de emotionele en energiebalans terugkrijgen. Bovendien stimuleer je spirituele groei.

Millennia oud en terug in de Jaren Zestig

De New Age-beweging heeft kristallen in de 2e helft van de 20e eeuw opnieuw populair gemaakt. Hoe werkt het eigenlijk? Er worden verschillende kristallen gekozen op basis van hun eigenschappen. Die zie je terug aan kleur en structuur en voel je door de energetische trillingen van de stenen. De kristallen worden op bepaalde chakra’s van het lichaam geplaatst om zo de energiestroom in het hele lichaam goed in balans te brengen. Er hoort ook meditatie bij en het stellen van intenties. Therapeut en cliënt richten hun intenties op afgesproken doelen zoals genezing of spirituele groei. Voor en na gebruik worden de kristallen altijd gereinigd. Zo raken ze de energieën kwijt die ze door gebruik bij eerdere cliënten hebben ‘opgelopen’. Dit reinigen gebeurt vaak door ze te wassen en ze een tijd bloot te stellen aan maan- of zonlicht.

Werking van de steentrillingen

Elk kristal werkt weer anders uit op de energieën van degene die een kristal healing ontvangt. De belangrijkste kristallen staan hieronder genoemd met hun hoofdfunctie:

• Amethist – kalmerend en ontspannend

• Rozenkwarts – bevorderen van liefdesenergie

• Aventurijn – geluks- en welzijn bevorderen

• Hematiet – stabiliserend en evenwicht bevorderen

• Tijgeroog – versterkend en zelfvertrouwen stimuleren

• Kristallen quartz – zuiverend

Ga voor meer informatie naar Hemelswijs.nl!