Grootste cultuurverschillen tussen Nederlanders en Amerikanen

Wij als Nederlanders weten dat Amerikanen echte nationalisten zijn, maar zijn er daarnaast nog meer verschillen? Die zijn er zeker! Een aantal daarvan worden in dit artikel behandeld. Om het beste beeld te krijgen van de cultuurverschillen tussen Nederlanders en Amerikanen moet je zelf naar Amerika gaan. Wil jij als student zelf die cultuur proeven? Dan kan je jezelf inschrijven voor een uitwisseling naar Amerika.

Gedrag

Zoals we weten zijn Amerikanen erg enthousiast over hun land. Je kunt het zien als je in Amerika bent, aan alle Amerikaanse vlaggen die de burgers ophangen. Nederlanders zijn wat dat betreft wat bescheidener. Natuurlijk zijn Nederlanders enthousiast over het WK, Koningsdag en meer, maar niet zo extreem als de Amerikanen. 

Gewoontes

Een typisch Nederlands ontbijt bestaat uit een paar boterhammen met beleg, ontbijtkoek, yoghurt of havermout. Chocoladepasta of hagelslag zijn erg populair als beleg en er worden ook veel hartig beleg gebruikt, zoals kaas. Een typisch Amerikaans ontbijt ziet er echter heel anders uit. Het bestaat vaak uit pannenkoeken met siroop, cornflakes, gebakken spek of roerei. Als je het met elkaar vergelijkt, is een typisch Nederlands ontbijt veel gezonder. Over eetgewoonten gesproken, Amerikanen eten over het algemeen veel meer fastfood dan Nederlanders. Dit komt ook omdat het aanbod van fastfood in Amerika ook veel hoger is. Een bekende Nederlandse gewoonte is dat wij veel fietsen, terwijl Amerikanen bijna alles met de auto doen. Laatst was het Black Friday en Amerikanen staan erom bekend dat ze helemaal los gaan op deze dag, zodra de winkels open gaan stormt iedereen naar binnen en komen ze de winkels uit met overvolle karren. Nederlanders kunnen er ook wat van met hun hamsteren, maar tijdens Black Friday zijn we wat rustiger. 

Uitwisseling

Er zijn natuurlijk nog veel meer cultuurverschillen tussen Nederlanders en Amerikanen, om hierachter te komen is het het beste om zelf de cultuur te proeven in Amerika. Mocht je een uitwisseling willen doen als student naar Amerika, dan kan je dit doen bij ASSE in Nederland. Zij zorgen ervoor dat alles goed geregeld wordt en dat je een onvergetelijke tijd in het buitenland doorbrengt.