Graniet, waarom niet?

Het is bijna lente en de tuintafels kunnen weer naar buiten. Kom jij erachter dat je tuintafels nodig aan vervanging toe zijn? Geen probleem! Één van de trends op het gebied van tuintafels op dit moment, zijn tuintafels van graniet. Tuintafels van graniet, waarom niet? Wil jij weten waarom je juist wél voor granieten tuin tafel moeten gaan? Lees vooral verder en we vertellen je waarom deze tuintafels heel goed passen in jouw tuin. 

Eigenschappen van een tuintafel van graniet

  • Verschillende soorten en kleuren: granieten tuin tafels heb je in verschillende soorten en kleuren. Momenteel zie je vooral het grijze en zwarte graniet terug. 
  • Zwaar: Graniet ontstaat door het ondergronds stollen van magma. Hierdoor behoort het tot de dieptegesteenten. Dit zorgt er ook voor dat de tuintafel van graniet ontzettend zwaar is. Je hoeft nooit bang te zijn dat granieten tuin tafel s omwaaien, want dit is niet mogelijk. Bedenk van tevoren wel goed waar je je tuintafel wilt laten plaatsen. Deze tuintafels zijn zó zwaar dat je ze niet makkelijk kunt verplaatsen. 
  • Natuursteen: De tuintafels bestaan volledig uit graniet. Dit is een natuurproduct en daarom hebben alle tuin tafels een ander tafelblad. Voordeel hiervan is dat jouw tuintafel altijd uniek is! 
  • Keihard: Deze tuintafels zijn keihard en daardoor krasbestendig. 
  • Vorstbestendig: Vorst is geen probleem voor deze tuin tafels en daarom zijn ze geschikt om het hele jaar buiten te laten staan. 

Het schoonmaken van de tuintafels

Het is belangrijk dat je bij deze tuin tafels het blad vrij snel schoonmaakt nadat er een vlek op is gekomen. Granieten tuintafels zijn goed te reinigen, maar vlekken kunnen er wel intrekken wanneer je niet op tijd de tafel schoonmaakt. De tuin tafels zijn gemakkelijk te reinigen door een zachte doek of borstel te gebruiken in combinatie met een sopje van lauwwarm water en groene zeep. 

Graniet en vocht

Granieten tuin tafels zijn weerbestendig. Daarom is het dan ook af te raden om de tuintafel af te dekken met een beschermhoes. Het is aan te raden om de tuin tafel gewoon onafgedekt buiten te laten staan. 

Zoals je hebt kunnen lezen zitten er heel veel voordelen aan granieten tuin tafel. Wanneer jij een supersterke tafel zoekt die weinig onderhoud nodig heeft, zit je goed met graniet. Zie jij jezelf al zitten aan zo’n mooie elegante tuintafel? Graniet, waarom niet!