Met een slowcooker kun je gerechten klaarmaken op een lage temperatuur. Dit doe je door middel van sudderen, stoven of koken. Met de slowcooker kun je de meest heerlijkste gerechten klaarmaken. De gerechten worden heel sappig in de slowcooker waardoor de smaken beter vrijkomen. Eén van onze favorieten is de spareribs. Dit recept delen we dan graag met je.
BBQ spareribs
Als er een gerecht is dat zoveel malen beter smaakt als het gemaakt wordt in de Slowcooker zijn het wel spareribs. De slowcooker zorgt ervoor dat het vlees heerlijk mals is en de buitenkant lekker krokant. Met een BBQ sausje geef je er de finishing touch aan. Dit recept is voor 4 personen.
Benodigdheden
Spareribs 1 kg
150 BBQ saus (merk naar keuze)
90 ml water
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel ketjap manis
4 eetlepels bruine suiker
1 eetlepel honing
3 teentjes knoflook
Bereidingswijze
We starten als eerst met de saus. Neem 150 ml BBQ saus en schenk dit in een schaal. Voeg hierbij het water, knoflook, bruine suiker, ketjap manis, honing en de paprikapoeder toe. Meng het met een lepel goed door elkaar tot het één geheel is. Schenk de saus over de spareribs heen en plaats het vlees in de slowcooker. Als je in de ochtend al begonnen bent met het bereiden van dit recept kies je voor de stand van 8 uur low. Heb je iets meer haast kies dan 4 uur high. Zodra het vlees gaar is verwijder je ze uit de slowcooker en plaats je de spareribs op een bakplaat van de oven. Verwarm deze voor op ongeveer 200 graden. Gooi het saus die in de slowcooke rachtergelvevne is in een pan en breng het aan de kook. Hierdoor wordt het dikker waardoor je het opnieuw over het vlees heen kan schenken. Als laatst zetten we de spareribs een minuut of tien in de oven en dan is het tijd om te smullen. Je kunt de spareribs serveren met wat heerlijke frieten, gebakken aardappels of een salade.