Elektrische fietsen, waarom zijn ze zo populair?

Ze zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld: e-bikes. Dat kan ook niet anders want ze zijn echt ideaal. Volgens veel mensen heeft een e-bike veel voordelen. Wat zijn die voordelen en waarom zijn e-bikes zo populair. En zitten er ook nadelen aan een e-bike?

Een elektrische fiets is een fiets met een elektrische motor. Het is heeft dus een zelfstandige aandrijving. Wanneer de bestuurder begint met trappen begiint de elektrische motor te werken. Een e-bike zorgt er dus voor dat je door middel van trapondersteuning makkelijker en sneller vooruitkomt dan op een normale fiets.

Wat zijn de voordelen van een e-bike?

  • Het is sneller en makkelijker dan een gewone fiets. Je bent sneller op je eindbestemming.
  • Je fietst heel comfortabel. Je hoeft niet veel moeite te doen, tegenwind is niet langer een probleem.
  • Lange afstanden rij je met gemak. Met een gewone fiets doe je dit in de regel niet vaak. Maar omdat het zo lekker snel fietst op een e-bike, ben je voordat je het weet heel wat kilometers verder.
  • Het is beter voor het milieu. Steeds meer mensen pakken liever een e-bike dan de auto.

Wat zijn de nadelen van een e-bike?

  • De aankoop van een e-bike is duurder dan van een gewone fiets. Toch zijn er veel varianten waardoor je altijd wel een betaalbare e-bike kan vinden.
  • Beperkte actieradius. Na verloop van tijd wordt de accu slechter.
  • Een e-bike is zwaarder dan een gewone fiets. Dit scheelt zo’n 5 kilo.

We zien steeds meer e-bikes op straat voorbijkomen. Je kan kiezen voor een sportieve e-bike of een echte stad e-bike. Ben jij een echte fanatiekeling dan kan je ook nog kiezen voor een elektrische racefiets of mountainbike.

Makkelijk en snel op de eindbestemming met een e-bike

Makkelijk en snel: een e-bike is een goede oplossing voor velen. Ben jij nog op zoek naar een goede Amslod elektrische fiets dames? Je kan deze fietsen al voor een heel redelijke prijs aanschaffen. Voor je dit doet raden we je aan Amslod damesfiets review te lezen. Zo krijg je een goed beeld van dit kwalitatief goede merk e-bikes. Ook kan je nog op de site van Trustpilot kijken naar een review over één van de modellen dames e-bikes: Amslod Newton Review.

Amslod staat voor kwaliteit en service

Een e-bike is een dure aankoop. Toch kan je 40% goedkoper uit zijn als je kiest voor deze Nederlandse fabrikant. Zij kunnen de fietsen voor een lagere prijs aanbieden omdat zij direct vanuit de fabriek aan de klant leveren. Met de garantie zit het ook goed. Is er iets aan de hand met jouw fiets? Een medewerker komt bij jou aan huis de fiets repareren zodat jij snel weer op pad kan.

Wil je graag een proefrit maken op een e-bike? Dit kan je makkelijk online regelen op de website van Amslod. Je plant een tijd en datum op de online agenda in. Een medewerker komt dan bij jou thuis langs zodat je de fiets in alle rust kan uitproberen.