Een serviesgoed voor alle gelegenheden

Het moment was bijna 10 jaar geleden gekomen: ik pakte mijn koffers, ging in de verhuiswagen zitten en begon aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Mijn studentenleven begon. Oh, waar was ik opgewonden over! Vol verwachting zocht ik van tevoren op internet naar meubels en woonaccessoires, en rommelde in meubelwinkels en interieurwinkels. Alles, van bed tot bord, moet perfect zijn. Helaas koos ik vaak voor producten die mooi zijn, maar niet per se praktisch. Een wit serviesgoed met vierkante borden en kommen belandde in het winkelmandje. Mijn moeder was er vanaf het begin tegen, maar ik vond het heel chic. Ondertussen zie ik de dingen net even anders, want het hoekige servies voelde zich nooit echt thuis op onze ronde tafel. Maar wat me na een paar jaar nog meer stoorde, was dat de enorme borden niet echt in de vaatwasser pasten en de hoeken van het vierkante servies langzamerhand afscheid namen.

Uiteindelijk viel de beslissing: er waren nieuwe gerechten nodig. Het moet wit en eenvoudig zijn, maar speciaal. Het moet vaatwasmachinebestendig zijn en mag daarom geen gekleurde toepassingen hebben. Het moet modern, elegant en van hoge kwaliteit zijn, maar ook praktisch, klassiek en tijdloos. Het moet zowel ’s ochtends worden gebruikt voor een gezellig ontbijt voor twee als’ s avonds voor een chique diner in grote groepen. Gewoon een serviesgoed voor alle gelegenheden. Naïef als ik ben, dacht ik bij mezelf, zo moeilijk kan het niet zijn! Zoals altijd kwam het besef relatief snel: ja, het is eigenlijk heel moeilijk. De ene set is te saai, de andere niet modern genoeg. De ene vorm is niet zo eenvoudig als gewenst, de andere komt veel te vaak voor. Ik haastte me van winkel naar winkel en klikte van online winkel naar online winkel. Toen ik eindelijk een servies vond dat aan mijn verwachtingen voldeed, was het te duur of meteen uitverkocht. Op een gegeven moment heb ik de actieve zoektocht voorlopig opgegeven.

Stoppen met zoeken

Zoals altijd, zodra je stopt met zoeken, vind je het meteen: Op een dag zag ik op Instagram dat de Duitse porseleinfabrikant Rosenthal een nieuwe servies had gelanceerd: Blend. Zack en Boom – het was liefde op het eerste gezicht. Fijn gestructureerd en modern design. Subtiel en verminderd reliëf. Eenvoudig en toch zo speciaal om aan te raken. Porselein van hoge kwaliteit, gemaakt in Duitsland. Ongecompliceerd, multifunctioneel en daardoor geschikt voor elk doel, elke behoefte en maaltijd. De set bestaat uit slechts zes verschillende items, neemt nauwelijks ruimte in de kast in en garandeert toch maximaal gebruik op tafel.

Kortom, ontwerper Christophe de la Fontaine ontwierp de gerechten van mijn dromen. Recht naar boven taps toelopend, tweedimensionaal tegen elkaar aanlopend of driedimensionaal gestapeld: de drie verschillende reliëfs kunnen met elkaar worden gecombineerd of afzonderlijk van elkaar een elegante tafelstijl creëren. Ik vind het geweldig dat dit servies een heel ander effect ontwikkelt, afhankelijk van de tafeldecoratie, van modern tot elegant. Of het nu voor ontbijt, lunch, diner of met kleine snacks tussendoor is; Of het nu gaat om een ​​snelle burger of een elegant 3-gangenmenu – het prachtige porselein geeft elke maaltijd echt een heel bijzondere, individuele uitstraling. Je denkt nu waarschijnlijk dat dit een klassiek reclameboodschap is, maar voor mij zijn het echt de gerechten waar ik altijd naar op zoek was. Ook zonder samenwerking met Rosenthal zou ik het iedereen aanraden, want het is gewoon het perfecte serviesgoed voor alle gelegenheden.