Dit is wat je moet doen als je geen warm water meer hebt

Ineens zonder warm water zitten is erg vervelend. Het is namelijk pas tijdens deze momenten dat je je beseft waar je warm water eigenlijk voor nodig hebt. Zo wordt douchen of in bad gaan dan erg lastig. Daarnaast is het voor veel mensen dan onmogelijk om de afwas te doen. Nog vervelender wordt het als je niet weet waar het aan ligt. Er kunnen verschillende oorzaken zijn van waarom je geen warm water meer hebt. In dit artikel benoemen we er een paar van de meest simpele, zodat je hopelijk snel weer kunt genieten van de warme kraan!

Waarom je geen warm water hebt

Er zijn dus verschillende oorzaken te bedenken waardoor je geen warm water meer hebt. Bij de ernstige scenario’s kom je er helaas niet makkelijk onderuit en zul je de hulp in moeten roepen van een professional. Dit kan het geval zijn als er een onderdeel van je CV ketel kapot is of als je hele CV ketel aan vervanging toe is. Ook bij bepaalde storingscodes kun je het beste een professional contacten. Dit komt mede doordat je officieel eigenlijk maar een keer zelf je CV ketel opnieuw mag starten.

Simpele oplossingen als je geen warm water hebt

Voordat we van het ergste uitgaan, kan het handig zijn om eerst een paar kleine dingen te controleren. Dit zijn gelukkig simpele dingen die iedereen kan uitvoeren zonder dat hier technische kennis voor vereist is. Het eerste wat je namelijk kunt doen is checken of je nog wel elektriciteit hebt. CV ketels werken namelijk ook op elektriciteit, wat verklaart waarom je geen warm water meer hebt als de stroom is uitgevallen. Ook mag je de CV ketel één keer zelf opnieuw opstarten. Soms kan dit een mogelijke storing ook verhelpen.

Geen warm water: contact opnemen met een professional

Als je na meer informatie zoeken op het internet over waarom je geen warm water hebt er nog niet uit bent gekomen, is het verstandig om een professional te contacten. Ook bij meer gecompliceerde problemen is dit verstandig om ergere problemen te voorkomen.