Dit is de beste leeftijd om je ogen te laten laseren

We begrijpen dat je op den duur een moment kunt bereiken waarbij je denkt: ik ben helemaal klaar met mijn bril! Je bril is beslagen, je hebt moeite met sporten of je krijgt branderige ogen door je contactlenzen. Of misschien ben je het wel helemaal zat om telkens veel geld kwijt te zijn aan nieuwe monturen. Wanneer je de totale kosten van je bril of lenzen al eens heb berekend, dan ben je vast op zoek naar een andere oplossing. Hier kan ogen laseren met een laserbehandeling het antwoord zijn. Maar, zit er een minimum leeftijd aan verbonden en wanneer weet je of je er al klaar voor bent? We vertellen je het hieronder.

Minimumleeftijd ogen laseren

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen: er zit geen minimum leeftijd aan ogen laseren. Wanneer je op zoek bent naar een alternatief voor je lenzen of bril dan is ogen laseren een veilige manier om je oogafwijking te verhelpen. Je kunt je ogen laten laseren wanneer je bijziend of verziend bent. Zo moet je minimale afwijking (bijziend) tussen de -0,75 en -10 liggen en je plus afwijking (verziend) tussen +0,50 en +4,5. Ondanks dat er geen minimum leeftijd aan verbonden zit, raden ze wel om pas te kijken naar opties vanaf 18 jaar. Dit komt omdat je ogen blijven veranderen in kinder- en tienerjaren, waardoor dit kan leiden tot complicaties op latere leeftijd.

Vergoeding vanuit verzekering

Wanneer je op jongere (of oudere) leeftijd nog geen budget hebt om je ogen te laten laseren, dan moeten we je helaas teleurstellen. Ogen laseren wordt namelijk helaas niet in de basisverzekering vergoed. Maar, er zijn wel verschillende verzekeringsmaatschappijen en polissen die bepaalde delen vergoeden bij medische indicatie. Het is verstandig om goed bij je verzekeraar te controleren over de vergoedingen voor jouw ooglaserbehandeling.

Ogen laseren: wanneer ben je ‘te oud’?

Er is geen specifieke minimumgrens voor een ooglaserbehandeling, maar ook geen maximale leeftijdsgrens. Naarmate je ouder wordt, wordt je geschiktheid voor een ooglaserbehandeling niet bepaald door je leeftijd, maar door de gezondheid van je ogen. Je algemene gezondheid zegt hierin een stuk meer dan een bepaalde leeftijdsgrens. Zo wordt er dus geen maximale leeftijdsgrens voor een behandeling aangegeven. Wanneer er bij het vooronderzoek bepaalde aandoeningen worden geconstateerd, dan hoor je dit vanzelf en ben je mogelijk niet geschikt voor een ooglaserbehandeling. Dit kan bijvoorbeeld gaan om diabetes, lupus of artritis die het immuunsysteem beïnvloeden. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je geen behandeling kunt krijgen, maar dat er eerst goed moet worden gekeken welke mogelijke opties bij jou van toepassing zijn. Doordat we allemaal verschillend zijn, is de behandeling helemaal afhankelijk van de gezondheid van je ogen. Laat je dus goed informeren voordat je besluit om je ogen te laten laseren.

ogen laseren kosten laten berekenen? Clinic Select Amsterdam is de ooglaserkliniek waar je heen moet!