De landelijke woonstijl bij jou in huis, zo creëer je hem!

Gaat jouw hart sneller kloppen van rustieke items? Dan is de landelijke interieur stijl vast iets voor jou. Deze interieur stijl zorgt voor een warme en knusse sfeer. Deze sfeer wordt vaak bereikt door het gebruiken van warme materialen en neutrale kleuren. Hout is een veel gebruikt materiaal in huizen met deze interieur stijl. Comfortabele banken en zachte kussens zijn een must have, op deze manier maak je jouw huis tot een heerlijke plek. De landelijke woonstijl kent allerlei verschillende soorten sub stijlen. In deze blog laten we je kennis maken met deze sub stijlen.

Knus landelijk

Wanneer je in een knus landelijke woonkamer komt, word je meteen overspoel met een warm en cozy gevoel. Veel mensen associëren de landelijke woonstijl vaak met vrouwelijk, maar niets is minder waar. De knus landelijke woonstijl is voor iedereen. Door het gebruiken van grijstinten en robuustere materialen wordt het vrouwelijke gebalanceerd. Houten bijzettafels, Van Eyck shutters, en een houten dressoir kunnen niet ontbreken uit een knus landelijke woonkamer. Het vele houtgebruik zorgt voor een natuurlijk en rustiek karakter in de leefruimte. Daarnaast gaat hout erg lang mee en kan je het gemakkelijk een andere kleur geven. Heb je toevallig nog een houten meubelstuk op zolder staan? Dan kan je deze een nieuw leven in blazen door hem op te knappen met een likje verf.

Landelijk met dessins

Hoewel we al eerder hebben gezegd dat een landelijk interieur veelal gekenmerkt wordt door neutrale kleuren, betekent dit niet dat printjes verboden zijn. Om de gezellige sfeer te versterken zijn mooie patronen en dessins de perfecte oplossing. Bedenk goed waar je jouw dessins in terug wil laten komen. Het mooiste is om deze in bijvoorbeeld de kussens terug te laten komen, of in het vloerkleed. Probeer niet om overal prints in te verwerken, dit kan het rustige element van de landelijke woonstijl wegnemen. Een andere accessoire om in jouw landelijke woonkamer te plaatsen is de onmisbare schapenvacht. Leg hem op een houten krukje, een stoel of op de vloer. Met deze accessoire creëer je in één klap een landelijk gevoel. Als raamdecoratie voor de landelijke woonstijl sla je de spijker op zijn kop door houten shutters te plaatsen. Met deze handige raambekleding regel je zelf de hoeveelheid daglicht die jouw kamer binnenkomt, en heb je meer privacy dan ooit!