Belangrijk voor alle mensen die een badkamerrenovatie gaan uitvoeren

Ben jij al een tijdje van plan om de badkamer te renoveren alleen weet je niet precies hoe je dat aan moet pakken? Dat is niet zo gek! Bij het verbouwen van de badkamer komt veel kijken en er zijn veel dingen die spontaan om de hoek kijken waar je niet direct rekening mee hebt gehouden. Wij hebben voor jou in dit artikel een aantal handige tips op een rij gezet die jou ongetwijfeld op de goede weg helpen bij een badkamerrenovatie.  
 

Begin met ontwerpen 

Wanneer je een badkamerrenovatie uit gaat voeren is het belangrijk dat je een goed ontwerp hebt. Een strak uitgedachte schets waar alles goed op te zien is hoe jij graag de badkamer wilt hebben. Je droomt er vast regelmatig wel van: een prachtige watervaldouche in een ruime douchecabine en twee wasbakken in die aan de muur gevestigd zitten, zodat je lekker met z’n twee├źn tegelijk kan tandenpoetsen. Pak een pen en papier en begin lekker jouw droom uit te schetsen. Daarnaast is het erg belangrijk om er voor te zorgen dat je alles goed afmeet en dit meeneemt in het ontwerp. Op deze manier kan je goed inschatten hoeveel ruimte bepaalde onderdelen in beslag gaan nemen. Verder is het ook belangrijk om te kijken hoe de waterleidingen zijn aangesloten en hoe de elektriciteit constructie in elkaar zit.  
 

Maak een begroting 

Ten tweede is het van groot belang om een goed overzichtelijke begroting te maken. Hierin neem je mee hoeveel de gehele badkamerrenovatie gaat kosten. Het is belangrijk dat je alles tot in het detail uitwerkt en ieder onderdeel van de badkamer goed bestudeerd wat er allemaal bij komt kijken. Niets is vervelender dan er te laat erachter komen, dat er toch veel meer kosten bij komen kijken dan verwacht. Zorg er ook altijd voor dat je een behoorlijke buffer hebt om de renovatie uit te voeren. Het is namelijk niet verstandig om aan een bouwproject te beginnen als dit financieel niet goed uitkomt. 

Koop het juiste materiaal in 

Na het uitvoeren van de eerste stappen is het tijd om alle benodigde materialen in te kopen. Dit kan online of natuurlijk in een keukenwinkel. Hier kan je bijvoorbeeld: badkamertegels voor aan de muur, douchekoppen, gereedschap kopen. Ben je iets vergeten zoals: vloertegels badkamer? Dan is het altijd mogelijk om een collega te vragen die je hiermee kan helpen.