7 onderschatte Italiaanse steden voor een unieke vakantie

Italië staat bekend om zijn iconische steden zoals Rome, Florence en Venetië, maar er zijn talloze verborgen juweeltjes die vaak over het hoofd worden gezien door reizigers. Van de rustieke charme van het platteland tot de levendige culturele scènes, hier zijn zeven onderschatte steden die je absoluut moet toevoegen aan je reisroute door Italië.

1. Ravenna

Ravenna, gelegen in de regio Emilia-Romagna, is een stad doordrenkt met geschiedenis en kunst. Het staat vooral bekend om zijn prachtige Byzantijnse mozaïeken die dateren uit de 5e en 6e eeuw na Christus. Duik in de fascinerende mix van culturen die deze stad hebben gevormd, van Romeinse overblijfselen tot middeleeuwse kerken.

2. Palermo

Palermo, de bruisende hoofdstad van Sicilië, is een smeltkroes van culturen en invloeden. De Arabische, Normandische en barokke architectuur weerspiegelen de rijke geschiedenis van de stad. Verken de kronkelende straatjes van Palermo, proef van de heerlijke Siciliaanse keuken op lokale markten en bewonder de prachtige kathedralen en paleizen.

3. Montecatini Terme

Montecatini Terme, gelegen in de schilderachtige regio Toscane, staat bekend om zijn thermale baden en kuuroorden. Maar deze charmante stad biedt meer dan alleen ontspanning. Verken de groene parken, bewonder de elegante art nouveau-architectuur en geniet van het panoramische uitzicht over de omliggende Toscaanse heuvels.

4. Lecce

Lecce, gelegen in de regio Puglia, wordt vaak beschouwd als het Florence van het zuiden vanwege zijn prachtige barokke architectuur. Wandel door de geplaveide straten en bewonder de gedetailleerde gevels van kerken en paleizen. Ontdek de levendige lokale kunstscene en geniet van de heerlijke regionale gerechten.

5. Mantua

Mantua, gelegen in de regio Lombardije, is een stad doordrenkt van geschiedenis en romantiek. Omringd door meren, biedt Mantua een sfeervolle setting met zijn middeleeuwse straatjes en imposante paleizen. Verken het prachtige Palazzo Ducale en geniet van een ontspannen boottocht langs de grachten.

6. Urbino

Urbino, gelegen in de regio Marche, is een juweel van de Italiaanse Renaissance. Deze pittoreske stad staat bekend om zijn prachtige historische centrum en het imposante Palazzo Ducale, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Wandel door de geplaveide straten en laat je betoveren door de tijdloze schoonheid van Urbino.

7. Orvieto

Orvieto, gelegen op een vulkanische klif in de regio Umbrië, is een betoverende middeleeuwse stad met een rijke geschiedenis. Bekend om zijn prachtige kathedraal en ondergrondse tunnels, biedt Orvieto een fascinerende mix van architectuur en cultuur. Verken de kronkelende steegjes en geniet van het adembenemende uitzicht over het Umbrische platteland.

Terwijk de grote steden van Italië zeker hun charme hebben, bieden deze onderschatte steden een uniek inzicht in de diverse en rijke geschiedenis en cultuur van het land. Voeg ze toe aan je reisroute en laat je betoveren door hun verborgen schatten.