3 tips om je bed op te maken

Voor wie wel eens in het een hotel is geweest, vraagt zich vast af hoe ze daar de bedden zo strak kunnen opmaken. Uiteraard is dit een dagelijkse taak en laten we eerlijk zijn, dan krijg je er vanzelf handigheid in. Toch is het heel eenvoudig om ook thuis je bed strak te kunnen opmaken. Wanneer we ‘s ochtends uit bed stappen, dan is het wel zo fris dat we de boel eerst even laten luchten na een nacht te hebben geslapen. Het perfecte moment is tijdens het douchen en aankleden. Je slaat je dekbed naar achter en zet je raam open. Klaar, dan kun je beginnen met het opmaken. Hoe je dit het beste kunt doen, vertellen we je hieronder.

Tip 1 – Goed beddengoed

Alles valt en staat met goed gereedschap, dat betekent dus in deze met het juiste beddengoed. Wanneer je kiest voor goedkope dekbedovertrekken, dan zul je merken dat dit een stuk minder makkelijk is op te maken, dan wanneer je kiest voor kwaliteit. Kussen blijven langer mooi en blijven voller. Op deze manier krijg jij een prachtig opgemaakt bed.

Tip 2 – Even laten luchten

Voor velen misschien vanzelfsprekend, maar we noemen hem toch. Door je bed even een minuut of 20 te laten luchten, zijn alle vieze micro organismen verdwenen. Je kamer is weer lekker fris en je kunt je bed opmaken.

Tip 3 – Opkloppen

Wanneer jij je bed daadwerkelijk gaat opmaken, dan is het belangrijk je dekbed even goed op te kloppen. Op deze manier zorg je ervoor dat het mooi luchtig oogt en de eventuele vouwen minder goed zichtbaar zijn. Ook je kunnen klop je even op, je hebt er immer de hele nacht met je hoofd op gelegen. De kans dat ze wat van hun vorm zijn verloren is dus aanzienlijk.

Conclusie

Zoals je ziet, kun ook jij je bed eenvoudig opmaken met deze 3 tips. Door het toepassen van deze eenvoudige tips, zul je zien dat het geheel er ineens compleet anders uitziet en je het gevoel hebt alsof je in een echte hotel chique slaapkamer bent.