3 manieren om je huis te isoleren

Sinds het najaar van 2021 stijgen de gasprijzen alleen maar. Het lijkt dagelijks alleen maar erger te worden. De voornaamste redenen van deze snelle stijging zijn dat Rusland niet alleen tijdens de coronapandemie minder gas uit de grond heeft gehaald, maar ook nog eens de oorlog met Oekra├»ne is begonnen. Hierdoor zijn er steeds meer landen die Rusland boycotten met als gevolg dat de gasprijzen flink blijven stijgen. Door de extreem hoge gasprijzen kiezen veel huishoudens er inmiddels voor om hun woning te isoleren. Dit zorgt ervoor dat zij flink besparen op hun energierekening. Maar wat zijn drie goede manieren om je huis te isoleren? 

Muurisolatie plaatsen 

Het is inmiddels algemeen bekend dat de woningen die gebouwd zijn tussen 1930 en 1970 beschikken over een spouwmuur. Dit is een dubbele muur met een ruimte ertussen om te voorkomen dat vocht en kou jouw woning intrekken. Een spouw isoleert hierdoor van zichzelf al. Toch is er geen muurisolatie aanwezig, waardoor het verstandig is om dit te laten plaatsen in de vorm van spouwmuurisolatie. Hiermee maak je eenvoudig de eerste stap naar een duurzame woning. Heb je niet voldoende budget om dit te laten uitvoeren? Vraag dan eens een subsidie voor isoleren aan.   

Dakisolatie plaatsen 

Warmte stijgt al snel naar boven waarna het als verloren kan worden beschouwd als je huis slecht ge├»soleerd is. Dit zorgt ervoor dat je vaker de verwarming in huis aan moet zetten, waardoor de energiekosten stijgen. Zonde van je geld! Door voor dakisolatie te kiezen blijft de warme lucht langer hangen in huis en bespaar je direct honderden euro’s op de energierekening. Heb je een zolder in huis die je niet gebruikt als leefruimte? Isoleer dan ook direct de zoldervloer voor een optimaal resultaat. Je kan een subsidie krijgen voor dakisolatie. 

Vloerisolatie plaatsen 

Behalve via het dak en de muren verdwijnt de warme lucht ook via de vloer in huis. Dit kan je gelukkig gemakkelijk vermijden door vloerisolatie te nemen. Combineer de vloerisolatie eens met bodemisolatie voor optimale isolatie. Dit heeft als grootste voordeel dat je er in de koude wintermaanden het altijd lekker warm hebt en bespaart op jouw energierekening. Wist je dat je subsidie kan krijgen voor vloerisolatie? Je hebt immers te maken met gelijkwaardige verwarming van een bepaalde ruimte zonder dat er sprake is van tocht of vocht.